Uchování jablečného moštu bez sterilace
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|
|
host - 175.142 (?), 11.6.2012 23:21
dobry večer prosím Vás když se blbě zeptam využíva se zamražování i v průmyslové výrobě, třeba při přechovávání a skladovaní koncentratu ovoce např při dovozu, Nevíte při jakých teplotach k tomu dochází?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 216.160 (?), 12.6.2012 3:45
nepoužívá, bylo by to nákladné a nespolehlivé.
Koncentráty se dnes většinou (jako drtivá většina potravin bez chemické konzervace, ale v trvanlivé úpravě) ošetřují radiací. Tj. biologický materiál se osolí velmi tvrdým radioaktivním zářičem a tak se sterilizuje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.212 (?), 30.8.2012 19:30
Ahoj "moštovači", po pročtení diskuze jsem zmatený. Mám v plánu cca 150l moštu do PETek. Chtěl jsem to ělat takto: mošt zahřát na 70stupňů - pak nalít do PETky cca 1cm od vršku - pak dát víčko a než ho dotáhnu, zmáčknu PETku, aby se část moštu vylil a v PETce by zůstal jen mošt. Mošt chci hlavně na zimu, takže počítám, že to bude ve sklepě max. 3/4 roku. Je to dobrý postup? Dík, Jirka.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 16.77 (?), 2.10.2012 5:31
zahřeješ na 80 necháš hrnec na plotně přisuneš k němu platový lavor s petkama trychtýř a naléváš lavorem točíš tak aby petka byla proti hrnci a trychtýř nad hrncem aby si nerozcejpral když to nabiráš žufánkem.Petku naplníš skoro po okraj asi 3mm a ona se trochu smrštuje až z ni začne téct mošttak ji zašroubuješ plný lavor asi s 13petkama odneš a pet můžeš schladit nebo dáš novéé a znovu plníš. otec dával křen do moštu bez sterilizace avydžel celý rok ale nevím kolik gramů na kilo chuť byla po křenu ale nijak se to netřískalo trochu to eliminovalo tu sladkou chut trochu to připominalo jabka s křenem což se používá jako příloha k zabíjačce
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.6 (?), 14.10.2012 12:25
Já tedy dělám mošt v malém - v odšťavňovači, přidám na půl litru lžíci cukru a pár kapek citronové šťávy a 1 - 2 mrkve, dám do kartonu od mléka mikroteňák, naliju, dám zmrazit a pak už jen skládám kostky. Dětem míchám s čajem nebo vodou a případně přisladím javorovým sirupem nebo medem. Je to super a žádné ohřívání.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 11, 12, 13, 14, 15 >
|
|
|