Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pasterační teplota je od 75°C do 90°C a vždy je podle způsobu lahvování potřeba počítat s určitou rezervou na "předání tepla chladnějším nádobám"..

Takž já například ohřívám se svým teploměrem na 80°C a neřeším, jestli má v toleranci +2°C náhodou znaménko + nebo -... Po láhvování a uzavření ukládám do stojánku dnem šikmo vzhůru nebo naležato tak aby bublina vzduch byla ve styku s částí lahve, kde již bylo nějakou dobu dosaženo pasterační teploty. Vzduchovou bublinu je potřeba ponechat co nejmenší. Plísně jsou potvory aerobní a pokud jim dojde kyslík, tak zastaví růst. Proto je také tak účiné prosté dosycení pomocí CO2 (suchým ledem) i u moštů, které v chladu chceme uchovat bez pasterizce (čerstvé RAW). proto také neplesniví to, co kvasí (viz babiččíny perlivé limonády, nebo cider).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika