Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Nevím o žádných, pouze empirie z několika desetiletí.
Nevhodné jsou všechna měkká přezrálí moučná jablka jakékoli chuti. Akorát ucpávají šprušle nebo plachetky. Nejlepší (a nejvíc) moštu je z pozdních zimních jablek krátce po sklizni. Chuť takového moštu je lahodná, i když kyselejí - nikdy ovšem ne tak jako když kousnete do neuleželého jablka. Lepší jsou odrůdy, jejichž dužina na vzduchu nehnědne - dávají mošt pěknější barvy. Jinak lze v podstatě zmoštovat cokoli. Důležité je, aby mezi drcenými jablky nebyla žádná nahnilá. Červivých (nevykrájených ) by nemělo být mnoho, příliš červivé drti bývá v moštu cítit, někdy červivá místa neznatelně zahnívají. Je-li hodně jablek nezralých, může pomoci přidání sladších (ale ne měkkých) hrušek. Jinak ale hrušky kvalitu moštu z dobrých jablek spíš zhoršují.
   Na jednodruhové mošty se názory různí. Chutnal jsem výborný mošt z Goldenů, Spartanů a Šampionů, sám jsem se však k jejich výrobě s ohledem na množství odrůd a velikost lisu nedostal.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika