Ještě několik dotazů na Marka TT ohledně jeho lisu. Uvádíte hodně vysokou výtěžnost 80%, je to postatně více než dosahuji ze šroubového lisu na víno. Chystám se na podobný lis jako máte vyrobený vy, jen bych rád panenku umístil dole. Nyní k dotazům, z mládí si pamatuji, že jednotlivé vrstvy (plachetky s nadrceným ovocem) se v moštárně prokládaly dřevěnými rošty, vy používáte nerezové desky - odtéká mošt bez problému, nebo na deskách máte ještě něco jako rošt? Můžete napsat něco více o použitých plachetkách, které se osvědčily jestli koupíte jen metráž nějaké látky nebo je to speciální materiál, název? Zatím poslední dotaz, jestli je pro tento lis lepší jablka pomixovat na kaši nebo jak to dělám dosud stačí jen podrtit válcem s hřeby., vzpomínám si, že v moštárně jablka nakrouhali a následně pomixovali na kaši? Děkuji a přeji pěkný den.