Já to letos do PET lahví dělám prvním rokem. Zahřeji v hrnci na 75-77 stupňů a šufánkem nalévám přes tychtýř do PET lahví - láhev držím za šroubení, žádné chlazení vodou, naplněné uzavřu a položím naležato do hranice, vychládá to asi 1/2 dne, asi by to mělo chladnout rychlej a ne na sobě. Ruky popálené nemám asi jsem Jerry azbest, ani se lahev nedeformuje. Kolega (jeho manželka) to tak dělá roky, plní přes pípu ze zavařovacího hrnce a používá lavór s vodou na ochlazení a tvrdí, že se to nekazí do 2 roků, skladuje v chladné komoře. Tak snad mě to v paneláku tak vydrží. Babička zavařovala v kotli do lahví pod celofán - tam si trvanlivost už napamatuji, maminka ohřála na 80 stupňů a hned nalévala do lahví pod celofán - často se část v paneláku kazila do 14 dnů, já jsem mrazák už doplnil a zkouším ty petky. Jiný námět, nevíte někdo, kde by se dal koupit nerez hrnec kolem 15-20l za rozumnou cenu (ne 5 nebo 10 tis.) s výpustným kohoutem na sporák, na zaradě nemám el. přípojku na zavařovací elektrický hrnec?