Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Také překlad:

Účinky antimonu a jeho sloučenin na zdraví člověka a životního prostředí se velmi liší. Elementální kov antimonu neovlivňuje lidské zdraví a zdraví. Vdechnutí kysličníku antimonitého (a podobných špatně rozpustných částic prachu Sb (III), jako je prach z antimonu) je považováno za škodlivé a existuje podezření, že způsobuje rakovinu. Tyto účinky jsou však pozorovány pouze u samic potkanů ​​a po dlouhodobé expozici vysokým koncentracím prachu.

Antimon se převážně vylučuje z lidského těla močí. Antimon a jeho sloučeniny nevyvolávají akutní účinky na lidské zdraví, s výjimkou tartarátu draselného ("tartar emetic"), proléčivého přípravku, který se záměrně používá k léčbě pacientů s leishmaniózou.

Sloučeniny antimonu se používají jako katalyzátory pro výrobu polyethylentereftalátu (PET). Některé studie uvádějí, že z PET lahví dochází k nezávažnému vyluhování antimonu do kapalin, avšak hladiny jsou pod pokyny pro pitnou vodu. Koncentrace antimonu v koncentrátech ovocných šťáv byly o něco vyšší (až 44,7 μg / l antimonu), ovšem džusy nespadají pod předpisy o pitné vodě. Pokyny pro pitnou vodu jsou:

Světová zdravotnická organizace: 20 μg / L
    Japonsko: 15 μg / l [83]
    Agentura ochrany životního prostředí Spojených států, Health Canada a Ministerstvo životního prostředí Ontario: 6 μg / L
    EU a německé federální ministerstvo životního prostředí: 5 μg / L [84]

TDI navržený Světovou zdravotnickou organizací (WHO) je 6 μg antimonu na kilogram tělesné hmotnosti.

Takře co tam máte dál?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika