Ja osobne by som horúci mušt do PET fliaš nenalieval, nie sú na to stavané ani mechanicky a ani chemicky.
Ze stejného důvodu konzervuju mošt jenom ve sklenicích. Ale s petkama jsem to zkusil, funfgovalo to a v chuti žádné cizí tóny poznat nebyly. Nevím přesně, kolik ten materiál vydrží, asi dost, lidé v petkách skladují víno i alkohol. Ale opravdu to nevím, proto petky používám jen na čerstvý mošt. Mražení nepoužívám, jednak na to množství nejsou prostory a než láhev rozmrzne, žízeň přejde.
Určite však treba mať čisté fľaše a nové viečka, opakovane použité dobre nedržia
Používám bílá víčka z lékárny, které pasují na láhve se závitem 28mm (stejný rozměr mají i petky). Získal jsem jich asi 500 za láhev slivovice, a to roku 1986. Od té doby je používám opakovaně. Chycení není stoprocentní, zkazí se asi každá padesátá láhev (kopeček bílé plísně na hladině). Teplotu popužívám vyšší - 80o C 10 minut. Láhve uzavírám při vytahování z lázně. Trvanlivost moštu při běžné teplotě je prakticky neomezená, nedávno jsem objevil netknuté plné láhve z várky roku 1997