Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

v komoře je jen cca jen o nějakých 5 stupňů méně než v kuchyni 

Mošty steriluji při 80 stupních. Skladovat se pak dají při běžné teplotě ve špajzu skoro neomezeně dlouho.

ve sklepě na zahradě by mě lahve oplesnivěly

Sklo na povrchu nemá proč plesnivět. Plesniví pouze tehdy, kdy láhve pasterujete ve vodě, do níž uteče trocha moštu a jsou pak na povrchu sladké. Očištěné neplesniví.

polystyrénových beden, nějak bych je musel upravit, aby přes ně neprocházelo světlo.

Nemusel. Světlo moštu - obzvlášť pokud ho do roka vypuijete - nevadí

Jinak mě takto tepelně zpracovaný mošt začíná chutnat vice než "syrový".

   Porovnám-li chuť čerstvého a pasterizovaného, tak víc mi chutná samozřejmě čerstvý. Je to otázka vkusu

zajímalo by mě jestli někdo neví při jaké teplotě mošt mrzne

   Zmrznutí záleží na cukernatosti moštu, u nás průměrně při -4 stupních.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika