Děkuji za vaše rady. Eva J.
Nevím sice, koho svým příspěvkem oslovuijete, ale podělím se o zkušenosti. Zavařuji mošt už 40 let ve sklenicích. Vždy plním sklo studeným moštem. Sklenice omnia lze použít stejně jako na kompot. Naplnit, uzavřít, sterilovat 80st 15 minut. Vydrží řadu let. Nevýhody jsou dvě: 1. ze sklenic se mošt hůř nalévá a na stole nevypadají pěkne.2. není-li mošt čirý, nelze z něj odstranit šum a ve sklenici u dna zůstane kal. Proto používám litrové sklenice se šroubovacím vrškem (plastovým z lékárny, dá se nahradit víčkem z PET lahví). Steriluju otevřené sklenice naplněné 4 cm pod okraj. Zahřátím se zaplní úplně. Odeberu šum, horké zavřu a po 5 min vyjmu z hrnce. Nepokládám, neobracím. Vydrží taky roky. Nemá-li láhev šroubovací hrdlo lze použít celofán s gumičkou. Protože víčka používám desítky let dokola, ze 100 lahví tak 5 chytne na povrchu malou plíseň - skončí v kvasu..