Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nástup kvašení je závislý na čistotě suroviny a teplotě okolí. Částečné nakvašení před sterilací nevadí, dokunce přispívá k lepčímu odpěnění a vysrážení kalu během zahřívání na pasterační teplotu - naláhvovaný mošt je pak více čirý. Přiměřené "nakvašení" je při teplotě cca 20°C kolem 24 hodin od lisování, při teplotě pod 12°C se lhůta prodlužuje až na 2 dny (48 hodin).

Přílišným nakvašením přicházíte o cukr, ale i moš ponechaný 60 hodin při teplotě 20°C se dá upravit na nealkoholický nápoj.

Úprava na alkoholický nápoj typu cider, bručák až calvados je dosti pěkně diskutována v jiných vláknech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika