smím, prosím vědět jaký máte drtič a lis a jak to lisujete?Já jablka rozdrtil na "řepáku"2krát na jemno a dal do lisu na víno a začal lisovat, ale jen do té doby, než mi drt začala střílet mezerami ven z lisu.Ukončil jsem práci a drt dal do lisu zabalenou do zácloviny a pochvaloval si, jak to ted pěkně teče avšak jen do té doby než mi drt z lisu téměř vystřelila a ohodila část lisovny-záclonovina se protrhla-to už jsem ale lisoval pátý lis a práce mi zabrala celý den-pomletí+lisování.Vylisoval jsem asi 100l moštu, ale nebylo to "ono".Dělal jsem to poprvé a prosím zkušené moštaře o rady-jak moc rozdrtit jablka-já měl téměř kaši, jak a nebo dočeho dát jablka při lisování, např. co prostěradlo- aby šla drt zmáčknout, jaká je výlisnost z toho vašeho lisu-mimochodem o tom že udělat drtič a lis je pro děti o tom by se dalo trošku polemizovat-dělal jsem si ho a tlačím taky panenkou, jen ted přesně nevímkolika tunovou ale vylisovaná drt mi přijde ještě dost "vlhká" oproti třeba matolinám-jaký koláč máte vy?Budu vděčný za vaše odpovědi a rady