PET lahve jsou jedna možnost, netroufnu si říci, jestli nejsnazší. Já používám už asi 30 let litrové sklenice se závitem, na něž pasují plastové uzávěry z lahví z lékárny (stejný závit mají, myslím i PETky). Mošt zahřívám přímo v lahvích po 12 v elektrickém zavařovacím hrnci a uzavírám těsně před vyjmutím z lázně. Tedy 500 litrů za víkend jsem nikdy nedělal, ale 100 litrů se dá stihnout i s posbíráním a vylisováním za odpoledne. Podmínkou rychlé pasterizace je, že každá další várka lahví se vkládá do horké vody, což vyžaduje opatrnost. Víčka používám již mnoho let opakovaně, takže ze sta jich asi 3 - 5 nechytně a mošt zplesniví. Jen na okraj: Jaký drtič se Vám osvědčil. Já jsem zkusil nyní Tip Drtič na ovoce elektrický DE 30L a jsem hrubě nespokojen. Velká jablka se do něj nevlezou, často se vzpříčí a drť je natolik hrubá, že výlisnost je o 20 litrů/100kg drti nižší než u starého.