Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To je dobrá zpráva. Nedovedu si předstait, že by někde mohlo být tak velké sucho.Vždy pršelo a teď ne?

Shodou okolností jsem teď zažil takový malý vodní BLACKOUT - poruchu domácí vodárny. Malý proto, že mám ještě ve sklepě studánku, sice poloprázdnou, ale trochu pitné vody v ní ještě bylo. Dále ještě bylo trochu vody ve škopcích na dvorku pro psa a na zalévání. A taky jsme si nějakou balenou vodu koupili v krámu. Sousedé, blízký zdroj vody apod. v okolí není...
Oprava systému trvala pět dní.
A můžu s klidným srdcem říct, že více nasranou a protivnou ženskou jsem v životě nepotkal, nezažil... A ani mi to na náladě nepřídalo.
A že v takové situaci si člověk hodně rozmyslí jestli tu vodu použít na spláchnutí záchodu, mytí hrnců, praní prádla, osobní hygienu nebo na vaření...
*
Ale zpět k tématu. O úbytku vody v okolí - vysychání studánek, vysychání potůčků a vůbec o úbytku vody v krajině apod. jsem tu už párkrát psal. Víceméně jsem byl nepochopen a skoro až terčem posměchu.
Ale z ryze praktického sadařského hlediska mi zmizely ze sadu podmáčená místa, ustaly problémy se starými drenážemi které to způsobovaly apod. Říkal jsem si, že je i takový stav k něčemu dobrý. Že člověk si musí ze všeho špatného udělat nějakou výhodu. Navíc mám velmi hlubokou a kvalitní studnu, tak co bych si s nějakým suchem dělal starosti, že? Vždyť můžu kdykoliv cokoliv zavlažit, vody mám přece dost.
Podle vyprávění pamětníků a předků i v neblaze suchém 1946 roce nevyschla a dokonce část vesnice do ní jezdila pro vodu. (Děd ji tehdy odkryl a zpřístupnil).
A ani já jsem se později něčemu podobnému nebránil. Třeba jak kolega přijel s velkou cisternou potřebujíc větší množství vody.
Dnes už bych nic takového neudělal. Teď bych už si tu vodu bránil do "roztrhání těla".
(V té studni bylo vždy 6-8m vody a teď už jen 1,7m! Nebýt té poruchy, ani bych to nezaregistroval a dál s ní "plýtval"...)
Otázka podzemních vod, jejího doplnění je otázka let. Nějaké občasné deštíky to nevyřeší. Mimochodem, prší tady celkem dost...
*
Tím chci říct, že nějaké zavlažování zahrádek nebo dokonce trávníků může být v brzké době to poslední co bude někoho zajímat.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika