Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Správny hospodár hospodári tak, aby mu to prinášalo úžitok. Ak nejaká činnosť neprináša úžitok, ešte to môže byť koníček, či relax (oddych). Ale ak nejaká činnosť neprináša úžitok, ani to nie je pre nás príjemná činnosť (koníček, relax), tak je to plytvanie časom. Takýto čas by sa dal vždy využiť zmysluplnejšie (hoci len na jeho strávenie s rodinou), či príjemnejšie (oddych je tiež potrebný). Ak by sme postavili otázku tak, či máme "dôchodkyni" pomôcť udržiavať dom, v ktorom býva, alebo nevyužívaný pozemok, tak by možno bola odpoveď iná. A možno by stačilo nájsť iný spôsob trávenia spoločného času. Možno je dôchodkyni len smutno.

Možno by sa dalo uvažovať aj na využívaní pozemku. Napr. vysadiť zopár ovocných stromčekov by prinieslo úžitok a práca by dostala zmysel. Možno by sa z nej stal aj príjemný koníček. Ale ak je záhrada ďaleko od domu (ako uvádza autor príspevku), tak by to mohol byť márny boj so škodcami a úrodu by nakoniec obral niekto iný.

Čas si treba vážiť, aby sme raz neľutovali, že sme ho premárnili. Ani naši predkovia ním zbytočne neplytvali. Lúky nekosili len tak, pre zábavu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika