Tato fantastická odrůda by si zasloužila většího rozšíření než většina novošlechtění.Osobně bych jí pojmenoval "Hungarian Fest",pro její obrovskou plodnost, meruňky jsou namáčkány v hroznech jako réva, na větvích drží jako "přikované"(od doby po odkvětu neopadla ani jediná).Další dobrou vlastností je hrubší slupka a pevnější dužina než u VP a Maďarské, plody nejsou poškozovány moniliovou hnilobou a dlouho drží na stromě.Když opadnou, tak i ty z nejvyšších větví zůstanou téměř nepoškozené zatím co "klasické Maďarky" jsou na kaši.Maďarská nejlepší dozrává 5-7 dní po VP, plody jsou střední velikosti (45-65 gramů) dužina je pevná středně šťavnatá, sladce-kyselá, silně aromatická, občas ulpívá na pecce, jádro je lehce nahořklé.Cukernatost kolem 17 Brix.Hungarian Best je líp přizpůsobena horším klimatickým podmínkám, je odolnější zimním i jarním mrazům. V letech z chladnějším a vlhčím počasím býva napadána strupovitostí peckovin.Ochrana proti monilovému úžehu je nevyhnutelná.