Jaký nůž na roubování?



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?)
24.1.2018 20:07

Svatá pravda. Svůj ulamovák je třeba nazývat ostrý steparský nožík.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 22.1.2018 22:49

Pokud možno jedním řezem a směrem k sobě. Tak, jako většina.Omlouvám se, že jsem neposlechl a shlédnul víc, než jsem směl.

Jestli jste někdy roubovací nůž držel v ruce, jistě víte, že je broušený z jedné strany, ostatně se o tom zde hojně píše.Řežete-li roub pravou rukou směrem od sebe, jako když špičatíte kolík, dotýkáte se dřeva zbroušenou stranou čepele, tedy přesně tak, jak se nemá.

To jen na okraj toho odborníka na videu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.20 (?), 23.1.2018 19:43

Zahradnický nůž jsem doktore určitě držel v ruce, včetně víceželízkových kombinací. Technologii ostření zvládám ručně, bez použití strojního vybavení, které bych měl k ničemu, když v tomto oboru neprovádím podnikatelskou činnost. Zadejte si do You Tube grafting technique, kde uvidíte používání všech možných a nemožných nožů, žiletek, prstencového nože v podobě kleští a také bohužel i ulamováku. Myslím si však, že tuto kudlu používají leniví jedinci, kteří nemají žádou snahu v oboru ostření vlastního nástroje, prokázat. Uvidíte tam také to čpičatění kolíku, to je šmrndlání od sebe.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 241.180 (?), 23.1.2018 20:12

Myslím si však, že tuto kudlu používají leniví jedinci, kteří nemají žádou snahu v oboru ostření vlastního nástroje, prokázat.

Vysvětlete, proč by někdo měl projevovat snahu a um v ostření nožů, když tu je snadná pomoc - ulamovák? Nějak vám nerozumím. Proč jezdíme auty a neprojevíme snahu s koňskými povozy, že? Proč oráme traktory a ne koňmi? cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.49 (?), 23.1.2018 23:29

Prakticky jste si odpověděl sám. Auta a zemědělské tahače lidé používají, jen proto, že jsou rychlejší a silnější, akorát jsou na štíru s ekologií. Kde se to vyvrbí, si ještě chvíli počkáme, nikdo ale neví, jak ta chvíle bude dlouhá. Ještě nic nepřekonalo dobře naostřený nůž.Snažit se mi nakukat, že ulamovák je lepší, než nůž, je směšné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?), 24.1.2018 7:16

Nikdo vám nic kukat nemusí. Každý používá to, co je pro něj vhodnější a pohodlnější. Takže jste musel zaznamenat, že pro mnohé je skutečně lepší ulamovák než nůž, který neumí dokonale nabrousit. Máte s tím nějaký problém, že to musíte tak trapně napadat? Patříte mezi zapšklé dědky, kteří touží po návratu doby, kdy se museli holit břivou, a holící břity nebo strojky jsou pro ně ďábelské vynálezy pod jejich úroveň? cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 218.199 (?), 24.1.2018 16:08

Petře z H., pro svou potřebu používám, to co mi vyhovuje. Nepoužívám roubovací nůžky, či kleště, protože na to množství co dělám, jsou příliš drahé, nehledě na životnost planžet a podložek. Proto je pro občasného roubovače nejvhodnější nůž, třeba od Mikovu. I podlahář - kladeč podlahových krytin má pro svou činnost ten správný nůž, přestože se dá použít jiný druh nože. Pro mne je ulamovák jen na párání lepicí pásky na balíku, neni vhodný ani pro následné párání lepenkové krabice. Prakticky je to nůž určený pro skladníka zavážeče v supermarketu. Je s ním problematické jedním řezem přefiknot motouz z jakéhokoliv materiálu. Já s tím žádný problém nemám, jen vám vysvětluji co je co a na co. Že to nevíte, není vaše chyba, ale proto se nemusíte hned ježit. Je pravda, že už toho mám dost za sebou. Jestli já jsem zapčklý dědek, tak vy jste nevychovaný nevycválaný spratek s mlíkem na bradě a bez zkušeností. Netoužím po holení břitvou a neni to nic špatného, je to životní styl. To holení mám vyzkoušeno. Mimochodem vlastním několik břitev od úzkého Pantera až po široký KAMAZ s dvojitým dutým výbrusem, jedna je dokonce s parádním leptem, kde je napsáno, komu je tato břitva určena, takže i naši předkové měli nářadí zkategorizované. Všechny byly vyrobeny před druhou válkou a jedna, na které je vidět, že je vyrobena z jiného druhu oceli a je uložena v pouzdře z lisovaného papíru s plastickým vzorem, je mnohem starší. Přesto jsem sklouzl k pohodlnosti. Holím se tím ďábelským vynálezem s pěti břity, je to rychlé, žádná příprava, pěna je v kartuši a stačí ji rozpatlat po hubě rukou a k vlastnímu holení stačí jen jedna ruka. Ale je tu ale, nelze udržet přesné linie knírku a kotlet, což s břitvou jde, jinak na to musíte mít další vybavení.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 9.135 (?), 24.1.2018 16:17

Mimochodem vlastním několik břitev

To máte velký zásluhy. Kdybych měl popsat, kolik čeho já vlastním, psal bych opravdu hoooodně dlouho. Akorát že to co vlastním za moc nestojí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
viktor111 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (140) - 168.28 (?), 24.1.2018 17:34

ale no, nezavadzajte furt... ludia nenechajte sa odradit pre amaterske pouzitie je odlamovak najlepsia verzia pomer cena vykon, vrelo doporucujem pouzivat odlamovaci nož na vrublovanie, ziadne brusenie ziadne obtahovanie len vymenit cepel a ideme dalej, viktor

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 24.1.2018 20:07

Svatá pravda. Svůj ulamovák je třeba nazývat ostrý steparský nožík.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 23.1.2018 22:05

tuto kudlu používají leniví jedinci, kteří nemají žádou snahu v oboru ostření vlastního nástroje...

On pá pan anonym vlastně pravdu.  Jsem lenivý, k tomu ještě nešikovný. Přiznám se, že se mi nepodařilo nabrousit žádný ze svých nožů (KDS, Mikov, Fiskars, Wenger, Viktorinox) do ostrosti čepele ulamováku.
   Žijeme v jednorázové době. Lidé jsou líní plnit pera, plnit zapalovače, prát pleny, brousit břitvy,...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika