host - 147.236 (?) 6.9.2011 23:04
Dobrý deň! V texte návodu, ktorý vychádza z výskumnej práce Dr. Archelaxa a z výsledkov 15ročného testovania aplikovaných dávok, sa píše o ochrannom účinku bóru nielen u ovocných stromov a viniča (révy), ale aj u skleníkovej plodovej zeleniny-papriky, oharkov, rajčat. Asi najdôležitejšie je neprešvihnúť čas a teplotu aplikácie +8 st.Celzia, aby rastliny stihli natiahnúť aplikovaný roztok tetraboritanu sodného alebo kyseliny boritej do cievnych zväzkov a postupne až do jednotlivých buniek listového parenchýmu. To niekoľko hodín potrvá, preto je dôležitý časový predstih. Oplatí sa kúpiť aj presný teplomer, pri teplotách pod +8 sa zastavuje rast, životné pochody sa utlmujú a ochranný roztok sa nedostane k bunkám. Paľo
|