Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rok se s rokem sesel a ja jsem tu zpet se stejnym problemem. Umirajici stromy belokaz (nebo jiny kurovec) na merunce.

Minuly rok jsem prisel kvuli nahlemu uschnuti o 4 merunky primo behem leta. Skudce jsem musel mit na stromech uz na jare munuleho roku, nebo dokonce jiz drive. Dalsi tri stromy neprezily zimu ci brzke jaro. 

Uz minuly rok jsem bezdarne chodil kolem stromu z nevedel co s tim. Mrtve nebo poskozene stromy jsem hned spalil. Co vypadalo zdrave jsem nechal s tim ze kmeny "zdravych" stromu jsem natrel bionaftou s pesticidem.

Ted behem pocatku leta uschla dalsi merunka; Aurora na merunkovem semenaci. Jedna se o strom, na kterem jsem minuly rok nasel stopy po vniknuti skudce. Presneji nasel jsem na ni jednu dirku od vniku kurovce.

Zacalo to jako predchozi rok na ostatnich stromech vadnutim listu na jedne vetvi. Sel jsem tedy po stomu a hledal kde je problem. No a zhruba ve vysce 1m jsem nasel misto, kde byla kambium mrtve, hnede, po celem odvodu kmene. Takze horni cast stromu uz nebyla vyzivovovana a vadla. Vetve v korune mely kuru zdanlive zdravou. Pod cca 1m kura prave odumirala. s tohoto mista jsem vystrihl vzorek. Jeho fotografie jsou v priloze.

Je tu prosim nekdo kdo by pomohl identifikovat choromu, skudce a pripadne poradil co s tim?

Petr 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika