Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na téma kupované stromky je tady na foru hodně zklamaných pěstitelů.

Jedna věc je jistá, stromky ze zahradnictví plodí hned po výsadbě, protože jsou jednak štěpované a více krát přesazované.

Plody se musí všechny otrhat nebo rovnou už květy a další roky redukovat silným výchovným řezem. To není problém zkušených ovocnářů a nakonec i ti si stěžují, že nahrazují stromy ve starých sadech a přesně jak popisujete stromky se nedožijí ani 10 let.

Mám špatnou zkušenost zatím s jabloněmi, 4 kupované stromy na typové podnoži, po šesti letech mají všechny rakoviny na kmenech, to už není náhoda, přitom se jedná o starý sad kde jsou přes 50 let jabloně na tehdejších starých bujných podnožích - bez jediné vady kmene!

--------------------------------------------------------

Ještě dodám, není semenáč jako semenáč. Ty školkařské semenáče myrobalánů nebo meruněk nejsou ty samé jako domácí semenáče z pecek z ušlechtilých odrůd. To může být další problém.

Roubování ušlechtilých odrůd je staré tisíce let, zmínky jsou ve Starém zákoně kdy dávno před Mojžíšem roubovali. Ale nikde jsem se zatím nedočetl že by selektovali podnože. Podnož byla asi vždy planá.wink

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika