Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Nad těmi starými meruňkami kolem rodinných domků taky občas kroutím hlavou. Pozitivně může působit vyvezená pískovápenná drť - rumisko v době stavby domku, nebo nevím. Bezpochyby má taky vliv  teplo naakumulované přes den v domcích a vyzařované přes noc, kdy jsou mrazy nejhorší. Zanedbatelné není (ač se to možná nezdá) ani teplo z veřejného osvětlení, kanalizace, teplárenských rozvodů, továren a dopravních prostředků. Je to m.j. důvod, proč v Brně prosperují meruňky v každé zahradě a v těsném okolí Brna zdaleka ne tolik.
   Popraskané a odumírající kmeny meruněk (mrazem, houbou) jsou něco jiného než mrtvice - apoplexie meruňky - to Vám, zahradnickému bc. snad netřeba připomínat. Ano, naštěpováním v korunce, či dokonce přeroubováním švestek by mohly být stromy proti mrazu ve dřevě odolnější. Už proto, že zmrznutím celé jedné větve neodejde celý strom. Přesto si myslím, že cesta nevede přes favorizované podnože, nýbrž vyšlechtěním otužilejších odrůd.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika