Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Meruňky dostaly pořádné mrazivé rány, u nás hlučínsko 240m, na počátku kvetení, třikrát po sobě nad ránem -5 až -6°C surprise, neustále pofukoval vítr, jinak by to spadlo ještě níž. Květy Leskory i VP přežily, ale blizny otevřených květu budou asi namrzlé, jistota bude doufám u většiny dalších květů, které se otevřou během 1-2 dní. Před mrazy jsem stříknul championem.

No dědek mráz přijde fakt znova no, hlásí opět kolem -5, v televizi říkal při vyjasnění až -10°C a to je tutovka že bude bezvětří, pamatuju že to bylo někdy před 8 lety, nakonci března z ničeho nic -9,5 vez varování, ale tenkrát ještě nic nekvetlo.

Teď hrozí, že nebudou zase meruňky ani broskve, ty taky rozkvétají. Může se stříknout aspoň championem do meruněk podruhé, nespálí je to? A co broskve stříkali jste někdo taky, v návodu píšou jen meruňky, co by se stalo?  Je to fakt zoufalé, u dalších mrazů budou květy méně odolné než teď, předchozí roky stačilo krátce - 2,5°C a bylo po meruňkách. No sadařům to letošní,,jaro", teda zimu nazávidím. Kdyby tu předpověď jen zmírnily aspoň na klasické jarní mrazíky kolem nuly, ale takto fakt né, to je sibiř. sad MH

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika