Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám vysazeno větší množství ovocných stromů všech druhů na suchém místě, mírný svah s hlinitopísčitou půdou. Stromky jsou v zemi 2 roky, toto je třetí sezóna. Prospívají celkem dobře, mají přírůstky i plody.

Zaznamenal jsem, že 2 meruňky a 2 mandloně mají více svěšené listy než ostatní stromy. Provedl jsem proto vydatnou zálivku všeho, kterou jsem vloni dělal jen začátkem srpna při největším suchu a horku. Stav zmiňovaných stromů se zlepšil - mandloně dokonale a meruňky téměř dokonale.

Ale docela mě to zaráží, protože právě meruňky a mandloně jsou uváděny jako stromy libující si v suchu? Zajímavé, že ostatních stromů (jabloně, hrušně, třešně, švestky, broskvoně,...) se 2 týdny sucha nijak nedotkly.

Teď nevím, jak si to vysvětlit a jak se k tomu postavit. Ještě jsem zjistil, že právě tyto 2 meruňky mají oproti ostatním podnož zelenou ringli. Tato je doporučovaná pro půdy těžké nebo mokré, nicméně se u nich uvádí i informace, že dobře snáší přísušky. Takže teď nevím, jestli nad tím mám mávnout rukou a počítat s tím, že během pár let se s tím nějak poperou a prokoření, nebo rovnou na tomto suchém místě ZR zavrhnout a vyměnit za myrobalán, abych je nehýčkal a neztrácel čas s tím, že až je přestanu zachraňovat vodou, že odejdou?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika