Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím. Více let se mi potvrzuje, že i na nepříznivých stanovištích, pokud ovšem není zahrada v mrazové kotlině(tam pomoci není)  a pokud jarní mrazíky jsou jen běžné (nejsou nižší než mínus 2-3 stupně a netrvají dlouho, zejména jsou jen v první polovině doby kvetení), tak šance na úrodu je vždycky slušná. A tak tomu u nás zpravidla i je.

Za větší problém považuji, když v době kvetení trvá příliš dlouho chladné a deštivé počasí (třeba 14 dní a více je deštivo a teploty ani jednou za 2-3 dny se na pár hodin nedostanou výrazně nad 12 stupňů - nelítají včely atd.) U meruněk mi za posledních 15 let utkvěly v paměti 3 nemeruňkové roky, z toho jeden díky mrazu a dva díky těmto jarním "plutám". 

Zmiňuji se o tom proto, že zatímco meruňky budou (možná hojně), ostatní ovoce, které nyní kvete, sice určitě bude (od jabloní po švestky), ale nijak velká úroda to nebude - doufejme že současná účinná probírka květů přispěje aspoň k větším plodům.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika