Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím všechny zkušené pěstitele. Jsme zahrádkáři amatéři, kteří se přestěhovali do domku s malou zahradou na okraji Olomouce. Bydlíme v mírném dolíku, takže v zimě míváme o 2 stupně méně než o pár ulic dál :-) Půda je tu jílovitá, poměrně vlhká, ale manželka je tak neoblomná, že chce meruňku, že jsem připraven tady vybagrovat třeba dva kubíky a navozit sem kvalitnější zeminu.

Snažil jsem se na zdejším fóru nastudovat informace o odolných meruňkách a většinou jsem došel k odrůdám, které nemá reálně nikdo v nabídce, případně jsem nedohledal, zda jsou samosprašné. Už máme vybranou samosprašnou třešeň (Lapins) i švestku (Jofela), ale s meruňkou si po všech chorobách, mrtvicích a prasklých kmenech nedokážu poradit.

Na velikosti stromu nám nezáleží, na kráse plodů taky ne - na prvním místě je chuť, nenáročnost na péči, potažmo její odolnost.

Díky za cenné rady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika