Tých rozdielov je viacero, nebudem tu teraz citovať popisy z pomológie. Napíšem nejaké svoje postrehy z praxe. VP a Maďarská dozrievajú u mňa podobne, VP možno o čosi skôr. Chuťovo sú to špičkové odrody, rozdieli ťažko popísať, je to subjektívne. VP má sýtejšie oranžové vyfarbenie, z jednej strany akoby s hnedastými fliačikmi. Tie niekedy (napr. minulý rok) majú tendenciu preniknúť do dužiny a spôsobujú hnilobu. Maďarská má zas niekedy sklon k nedozretiu neoslnenej časti plodu. Napriek tomu aj napohľad nezrelé plody sú chuťovo veľmi dobré. Sklon k monilióze má väčší asi VP, ale ako som písal, proti tejto chorobe neošetrujem a stromy sú zdravé. Na VP sa každoročne nájdu suché konáriky a po sezóne aj múmie zaschnutých plodov. Tie však v predjarí odstraňujem. Je to veľký a starý strom, zatiaľ sa s tým vyrovnáva veľmi statočne. Na Maďarskej odstraňujem uschnuté konáriky len sporadicky. Sú to oveľa menšie stromy, takže je na nich vidno každý nedostatok. Mrazuodolnosť neviem posúdiť, keďže som v teplej lokalite, kde nezvyknú marhule pomrznúť. Táto jar je všeobecne suchá, stromy zakvitli aj odkvitli za pekného počasia.