Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na požádání zakládám toto vlákno o pozdních meruňkách.


FARELY


Tříletý stromek měl poměrně hodně plodů. Plody jsou velikostně vyrovnané (hmotnost 45g) sytě oranžové barvy, červené líčko pokrývá 40 až 60% plodu. Velmi lákavé i z dálky (připomínají orangered, ale jsou větší). Naprosto postrádají vůni. Zřejmě proto je hmyz zcela ignoruje, kdežto sousední broskev je plná včel a vos. Dokonce ji ignorují i škvoři (Veselka byla škvory doslova obsypána a znehodnocena). Na to, jak byly plody dlouho vybarvené, dozrály teprve tento víkend. Na omak jsou plody stále hodně tvrdé, avšak začaly u stopky pukat, čehož využili mravenci a pár plodů od pukliny začalo zahnívat. Přesto stále drží na stromě – neopadávají. Možná by potřebovaly ještě uležet, ale zřejmě je dřív sníme. Dají se jíst jedna za druhou. Než jsem napsala tento odstavec, zblajzla jsem všechny vzorky.
Dužnina je světle oranžová, tužší, křupavá (na to jsem zvyklá spíše u jablek), bez vláken, šťavnatá a mírně nasládlá, jemná, dobrá (podle babičky velmi dobrá). Postrádám však u ní typickou meruňkovou chuť.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika