Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak, jak píše Standa, pokud "Výhony vykvetly a byly na nich kyselé špendíky", pak jsou min. dvouleté. Očkovat letorost vysoko je špatně kvůli podrůstání, očkovat dvouletý myobalán (kyselé špendlíky) těsně nad zemí taky, očko se zavalí.
    Co se týče tzv. epigenetiky, tam bych problémy nehledal. V dobách nedostatku ovocné sadby jsem pěstoval vlastní podnože z kdečeho. Ovlivněn byl růst, plodnost, u jádrovin skladovatelnost. Kvalita a chuť samotných plodu minimálně. Mnohem větší rozdíly jsem pozoroval u stejných stromků na různých místech zahrady a v jednotlivých letech. 
    Co se týče často deklarovaných rozdílů ve velikosti, chuti a skladovatelnosti jablek na zakrslých a bujných podnožích, i tam si myslím, že rozdíly nejsou dány tolik samotnou podnoží jako násadou plodů, přísunem živin a agrotechnickými zásahy (řezem, probírkou, hnojením). Ale je to jen má neověřená empirie, léta jsem vedle sebe pěstoval dva Idaredy  - jeden na M9, druhý na přeroubované jaderničce na semenáči.  Překvapením bylo, že plody se vůbec ničím nelišily. Ani dobou sklizně, ani skladovatelností.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika