Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám obavu, že pokud "Výhony vykvetly a byly na nich kyselé špendíky", tak jsou oba plané výhony příliš silné na očkování. Být Vámi, poohlédnul bych se nyní po jiné podnoži a nebo bych na stávající podnoži koukal, jestli z paty (kořenového krčku) neroste nějaký jednoletý letorost.

Na spící ořko se očkuje (ale i roubuje kopulací) právě nyní v první polovině srpna. Pozdější termíny jsou možné, ale je u nich větší procento ztrát vymrznutím v zimě.

Dovolil bych si připomenout problematiku epigenetiky - lidově ovlivnění mezi podnoží a štěpem.  Pokud původní strom má podnož meruňkovou a Vy použijete podnož slivoňovou, může se stát, že plody budou jiné velikosti, v jiném počtu a mírně jiném termínu zrání (i kvetení).. Zvažte proto, jestli si z letošní úrody neuschováte pecky pro vypěstování podnožových pláňat meruňkového semenáče a na něj nenaštěpujete (cca v roce 2019 - 2020) stávající odrůdu. U jabloní je vliv podnoží známý a silně zmapovaný ale u peckovin stále opomíjený a na okraji zájmu. Docela by to bylo dobré téma na bakalářskou práci. Je však otázkou, kdo ze studentů o prázdninách mezi příjmačkami a imatrikulací si již založí pokusný porost aby v 5 a 6 semestru měl co sledovat/vyhodnocovat/porovnávat.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika