Pokud je podnož dobře zalitá, dopuručuji štěpovat hned dnes nebo až do konce října. A to běžným očkováním nebo lépe Forkertovým očkováním, pokud si troufnete. Podnož teď nezkracujte, ale vyberte místo nad zemí s tloušťkou (průměrem) podnože asi 10 mm. Tam očko umístěte. Optimálně se u nás takto štěpuje asi 10 cm nad zemí, ale u silnější podnože zvolte klidně i vyšší umístění (třeba až 80 cm). Přerostlá podnož o něco hůře přijmá očko. Pokud si nevěříte, naočkujte více oček nebo si vše natrénujte na jiné pláňce.
Jsou- li očka živá, podnož zastřihnete koncem února po mrazech asi 20 cm nad ujatým očkem. Málo pravděpodobné je, že se živé očko nedožije jara. Pak teprve roubujte kopulací v místě s optimální tloušťkou.
K determinaci odrůdy si shromážděte všechny možné znaky, jako detailní foto květů, listů a plodů, termín kvetení, tvar a velikost plodů i pecek, chuť jádra (hořká/sladká). Pak se to dá tipnout.