Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle Vašich fotek jsem právě letos usoudil, že o Leskoru určitě nejde. To moje "obvinění stromu", že jde právě o Leskoru, vychází ze starých srovnání (2013-14). Od té doby se dost změnilo. Průměrná hmotnost plodu 30g (hmotnost 10ks 301g), zaráží mě že nejdou moc dobře od pecky (vždycky jsme z nich dělali kompoty a nebyl problém s odpeckováním). Červené líčko mají, ale rozhodně ne takové jako má ta Vaše na nejnovějších fotkách.

Takže sedí jen doba zrání (letošek neřeším - ale v minulosti to bylo vždy v tom posledním červnovém týdnu/prvním červencovém. Stromek kupoval můj děda přibližně kolem roku 2005 a kupoval to v místním zahradnictví, kde žádný zajímavý výběr nemají, Leskoru jsem bral za takovou základní odrůdu, která by tam mohla být (je dodnes).

Přeplozený strom určitě není, má plodů tak akorát. V letech 16 a 17 nebyl ani jeden plod, vše pomrzlo (sousední mladší Bergeron aspoň několik plodů na ochutnání po oba roky udržel). Nuže, až tak nutně po odrůdě nepátrám, Leskoru si asi pořídím jako třetí do sbírky. Ta její doba zrání je ideální. Bergeron je fajn, ale v srpnu už zraje další ovoce, takže ačkoliv jsem s ním spokojený, beru ho hlavně jako zachránce sezony, pokud na jaře úřadují mrazíky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika