Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nezačína sa tohtoročná sezóna dobre. Vyhliadky nie sú bohvieaké a akoby to nestačilo, dnes nám záhradu zsypala krúpová prehánka. Krúpy neboli veľké (asi ako hrach), ale zato padali pekne husto. Žiadne viditeľné škody nespôsobili, ale keď to padalo na čerstvo vypučané a odkvitnuté stromy a kry, nadával som poriadne.

Túto noc sme klesli vo výške presne na nulu, ale pri zemi mrzlo, lebo na tráve bola námraza, našťastie slabo, poškodené neboli ani kvitnúce jahody, ktoré ohrozuje aj prízemný mráz. Ale v nížinách mrzlo aj vo výške 2 m, napríkald v Piešťanoch (163 m n. m.) boli až -4,0 stupne, v Jaslovských Bohuniciach -1,6 (176 m n. m.) a Dudince (140 m n.m.) mali -2,8. To sú oficiálne stanice.

Marián, ja sa obávam, že najhoršie ešte nemusíme mať za sebou. Všetko bude závisieť od vetra. Ak bude stále fučať, tak v teplých oblastiach by sme to mali ustáť. Stačí ale, že sa nadránom utíši vietor pri vyjasnení a úroda je obratá. Všetko to teda bude otázka načasovania oblačnosti a vetra.

Na marhuliach je násada plodov nadpriemerná, bola by ich dvojnásobná škoda, keďže minulý rok pomrzli.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika