Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jednou věcí je ochrana proti odsálání tepla, druhá věc je ochrana proti odvanutí (konvekci) teplého vzduchu na třetí věcí je zdroj pokrývající ztráty tepla.

Začneme od konce. Zdrojem tepla pokrývajícího ztráty může být půda nebo voda. U vody navíc je možné využívat změny skupenství a využít skupenské teplo. Nejúčinější je proto "protimrazová mlha", která brání po orosení povrchů, aby tyto povrchy vyzařovaly velké množství tepla = pokud se utvoří jinovatka, je po tu dobu rostlina chráněna. Proti průvanu stačí velký sad zakrýt pouze zvrchu těmi sítěmi proti kroupám. Jednotlivý stromek je potřeba obalit celý. Je lepší udělat široký stan než obalovat jen korunku. Zem má zpravidla teplotu někde mezi průměrnou denní a minimální = je vždy teplejší než právě ochlazený okolní vzduch.

Odraz tepla zpět může být i od dýmu, proto se v sadech topilo tak, aby oheň neprodukoval teplo, ale aby v sadu se válelo co nejvíce dýmu.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika