Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mrazuodolnost meruněk je chiméra. To, že někdy jedna meruňka mrazům uteče, jiná ne, je dáno mikrolokalitou a různou dobou nakvétání.  Za rok to může být naopak. Podobné platí o monilii. Jak tu kdysi psal dr. Hlavatý, pěstovat meruňky v oblastech, kam nepatří, je příliš často spojeno s neúspěchy. Je otázkou, má-li to smysl a jestli v malé zahradě taková meruňka nezabírá místo ovoci, které by pěstiteli přineslo pravidelně úrodu i radost. Jistě, letošní rok je ten, kdy meruňky zrají všude, bez ohledu na polohu a odrůdu.
   Takže pokud má pěstitel dost místa a stojí mu za to, čekat pár let na ovoce, které mu budou sousedé závidět, tak proč ne. Ale myslet si, že na to vyzraje nalezením odrůdy, co bude mít nároky jako rybíz, je mýtus.  Mimochodem já mám letos v jinak špatné poloze Hargrand obsypaný plody, přiroubovaná maďarka kvetla, ale je bez plodů.
   Co se týče nadmořské výšky -  400 metrů mají Pavlovské vrchy, kde jsou meruňky jako doma. Stejnou výšku má město Jeseník, kde si Sirénou můžete tak akorát zatroubit.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika