Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tedy nevím jak v Nitře, ale u nás, na Královédvorsku, od pondělního rána do úterního poledne soustavně pršelo a spadlo přes 40mm. Potom ještě drobně zapršelo ve středu a teploty byly okolo 10°C. Nejde však přímo o množství srážek, ale dobu ovlhčení!

Většina ovocnářů asi zná p. Lánského z VŠÚO Holovousy a jednoho z největších expertů na ochranu sadů proti škodlivým činitelům i v rámci Ovocnářské unie ČR a SISPO.
Ten říká zhruba toto. Během květu je nutno sledovat průběh počasí. Proti moniliovému úžehu je ošetření nutné, jestliže v období od začátku květu do opadu korunních plátků klesne teplota pod 12°C a je vysoká vzdušná vlhkost, nebo doba ovlhčení je delší než 15 hod. Tolik p. Lánský.

Konidie roznášené větrem, příp. i deštěm, které se uchytí na bliznách, mohou za těchto podmínek vyklíčit a prorůstat do semeníku a následně i do dřeva.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika