Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hm, ešte sme nemali zimu a hlásia, že s Novým rokom prídu mrazy -15. Tak neviem, či by som teraz vrúbľoval. 

Tie vrúble na foto z r.2014 mi bohužiaľ aj v r.2014 v lete vyschli. Ostané pokusy s marhuľou do rázštepu hrubšieho konára dopadli ešte horšie. Najlepšie výsledky mám s kopuláciou.

Pán Mimmo... ako si v únoru môžete byť istý, či sa vrúbeľ chytil a či nie? To je otázka, nie irónia či kritika... ja som fakt amatér...

Ale zrejme ešte pred nástupom tých silných mrazov odoberiem vrúble z materských stromov, tento chcem len do slivkových podnoží dať marhule a do planej čerešne višňu.

A k tým mladým odkopkom- obávam sa, že v okolí materského stromu nájdete viac výrastkov z koreňového sytému, než mladých stromčekov z kôstky. Takto som sa sklamal, keď som na mladé čerešne v okolí starej navrúbľoval višne. Kým som ich nechal namieste, v poriadku. keď som ich minulý rok presádzal, zistil som, že sú vyživované cez koreň hrúbky cca 5-6cm z materského stromu na vzdialenosť cca 8m. Z toho koreňa samozrejme vyrážali a vetvili sa ďalšie, takže som dúfal, že to presadenie stromčeky výšky cca 50cm (vrúbľoval som rok predtým celkom pri zemi) prežijú, ale v tých strašných horúčavách vyschli, aj keď som ich intenzícne polieval, ale nechodím na záhradu každý deň. No, bol to pokus, amatérsky, ktorý nevyšiel...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika