Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak píše pan doktor Vysloužil - materiál je to použitelný a je jedno, jestli květní pupeny vydrolíte nebo necháte. Jen ty trojočka s květními pupeny vytvářejí na letorostu "kolínka" a v tom případě se blbě vytváří dlouhý řez pro kopulaci a blbě se to slícovává s rovnou podnoží. Pokud však budete roubovat do rozštěpu nebo za kůru, dá se poloha řezu optimalizovat tak, že to není na překážku.

Jinak někdy je potřeba při odběru roubů zapomenout na poučky o poloze větví, ze kterých se mají rouby odebírat. Jednou jsem odebíral rouby i ze severní strany jabloně, protože stála jižně od cesty a projíždějící vozidla olamovaly větve jdoucí do cesty - tím vytvářely mimoděk zmlazení a v daném místě nebyl plodonoš, nýbrž juvenilní prýty ideální pro rouby. V jiném případě jsem bral roby na švestce, kde se pod váhou plodů rok předtím ulomila jedna větev. Prostě pokud máte čas a nůžky na tyči, nebude problém se ke stromu znova vypravit a zkusit najít proutky rovnější kdekoliv v koruně. I kdyby jste nic méně uzlovatého nenašel, naberete si alespoň materiál na cvičení dlouhého řezu.

Jinak ono i to odebírání roubů podporuje pro další rok vytváření prýtů vhodných k roubování.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika