Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

1)Roubovat vytažené semenáčky v místě budoucí korunky?-můžete, ale raději bych narouboval o něco níže, a korunku zapěstoval až z narostlých výhonů.Výšku naroubování jednoduchou/anglickou kopulací na vytáhlý semenáč je třeba volit podle tloušťky roubu.Roub a podnož by měly být stejně silné.Způsobem za kůru/sadelkováním není výška limitující.

2)Když je letos na jaro naroubuji do vyzrálého dřeva rouby meruňky odebrané o Vánocích - nebude problém s růstem roubu v letošním roce?-právě opožděné rouby jsou výhoda, a dosahují se s nimi nejlepší výsledky.Do vyzrálého dřeva roubovat nejlépe za kůru.Pokud anglickou kopulací, což je nejlepší způsob, tak na loňský výhon.

3)Nebude problém s vedením kmene - nebude mít tendenci podnož stagnovat do tloušťky, když nemá žádné letorosty?-dobře zakořeněná meruňková podnož velmi ochotně raší z kteréhokoli místa pod roubováním ze spících pupenů,které jsou na kminku-pokud se roub ujme,bude je třeba pravidelně odstraňovat,nebo alespoň omezovat.Prvním rokem, kdy bude mít podnož málo výhonů, asimilačních ploch,bude slaběji přirůstat na průměru kmene, dalšími roky, až přibude tažného třeva, zvětší se i intenzita přirůstání.

3)Pokud se rouby chytnou a poraší všechny očka, lze je rovnou nechat jako korunkové?-pokud se roub zdárně ujme, ze všech oček vyraší letorosty, můžete zapěstovat korunku z nich, nebo zapěstovat z výhonu, který naroste z horního, nebo kteréhokoli očka,-je to jedno.

4)Můžete zkusit jarní roubování, a pokud nebudete úspěšný, a rouby se neujmou, pak se pokuste o srpnové očkování.Očkování mi přijde jednodušší, a jsem v tom úspěšnější.Očkovat lze i na neobřezaný stromek, a pokud se očka ujmou, pak teprve můžete příští jaro stromek řezem upravit.V létě je více času, než časně z jara, lze se také většinou spolehnout na lepší počasí, a příjemnější práci.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika