Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Většina,nebo valná část (vyjímky tvoří druhy,které si živiny obstarají jinak) vegetačních organismů,a jejich buněk potřebuje v optimálním případě k životu, k buněčnému dělení, nebo minimálně k přežítí roztok složený  komlexním vyváženým poměrem živin,pokud ho nedostane,po určitou dobu přežívá, později hyne.Pokud  organismy spotřebovávají  živiny  z vody ochuzenou o složky potřebné k životu ,  dojde v určitém bodu ke zlomu,a rostlina,roub dále živiny nepřijmá.Pokud v roztoku-jediném zdroji živin chyběji některé prvky potřebné pro jejich existenci, pak bez nich přestanou přijmat živiny vůbec, a postupně usychají (viz květiny ve váze s vodou)

Nařezané rouby k životu zapínají záložní zdroje,a spotřebovávají po určitou dobu zásobní látky  nashromážděné za vegetace,-shodné z vody nedostanou.Po vyčerpání zásobních látek buňky po čase hynou.Záleží na skutečnosti, kolik zásobních látek je nashromážděno v letorostech před nařezáním,a jak hospodárně s nimi tkáň umí nakládat.

Mám vyzkoušeno, že včas nařezaný roubovací, nebo srpnový očkovací materiál byl nějakou dobu ve studeném sklepě použitelný.Doba použitelnosti se prodloužila ve kbelíku s vodou.Po nějakém čase rouby uschly i ve vodě, protože scházely podmínky,živiny potřebné k životu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika