Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...si dovolím na základě empírie s pozdějším vyschnutím prutů namočených ve kbelíku s vodou tvrdit, že pruty libovolně zapíchnuté do země nevydrží ve svěží kondici do července ani omylem.

Dovolit tvrdit  si můžete cokoli. Jako zastánce empirie to možná zkuste nejdřív vyzkoušet.  Mohu Vám  s klidným svědomím říci, že se mi ujmul a vyrašil roub, který byl zapíchnutý u paty stromu celý rok a naroubovaný až příští jaro!  Věřte nebo ne.  Uznávám, že šlo o roub jabloně, nikoli peckoviny. Jestli rouby vydrží do července, nevím, protože v koncem června nespotřebované rouby vyhazuju. V té době se ale ještě ujímají (včetně peckovin) bez větších problémů.
   V kbelíku s vodou samozřejmě pruty nevyschnou, to by bylo jaksi proti fyzice. Ale je pravda, že některé rouby  (zejména slabší a ze stromů v horší kondici ) během dlouhého uskladnění zvadnou (v zemi i v lednici). Zatímco jádroviny po namočení oživnou a ujímají se, zvadlé či částečně zaschlé peckoviny - i když se jim ve vodě kůra opět trochu vypne, již obvykle k životu neprobudíme.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika