Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 V prosinci se věnujeme stříhání roubů. Vhodné letorosty by měly být asi 30 cm dlouhé, naprosto zdravé a z vnější strany koruny stromu. Nejlepší je přechovávat je v chladnu a vlhku. Můžeme je například položit vedle stromu, přikrýt je listím a sněhem a na jaře, až půda trochu povolí, je zapíchnout do země. Takto rouby nezačnou rašit a vydrží nám až do července.

Podepsán je Martin Koubek, rok 2008.

S výhradami souhlasím s postupem, který říká, že po nařezání roubových prutů lze do jara pokud je sníh,ponechat pruty pod sněhovou peřinou.Protože se pod sněhem zamezí případnému oslunění, vyschnutí mrazivým větrem, které bez sněhu nezle vyloučit.

až půda trochu povolí, je zapíchnout do země. Takto rouby nezačnou rašit a vydrží nám až do července.

Nerad tvrdím něco, co jsem neodzkoušel, ale pro tentokrát si dovolím na základě empírie s pozdějším vyschnutím prutů namočených ve kbelíku s vodou tvrdit, že pruty libovolně zapíchnuté do země nevydrží ve svěží kondici do července ani omylem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika