Súhlasím s p.Milošom, o skladovaní vrúbľov kôstkovín cez zimu sa prediskutovalo až dosť. U všetkých spôsobov je hlavným konzervačným faktorom chlad. Nie som však presvedčený, že v teplých lokalitách vydržia tieto vrúble nenarašené vo voľnej pôde až do júna. Nemám doma ani vhodné podmienky k tomu, aby som si opodstatnenosť tejto teórie overil.
"Soudím, že nelze rozeznat shnilou mrkev od shnilé zmrzlé mrkve." Skládková hniloba v pivnici a hniloba z titulu zmrznutia v pôde sú 2 rozdielne veci. Spôsob, akým dreň koreňa zhnije, nie je už dôležitý.
"Po přečtení všech příspěvků na toto téma vidím, že jediný, komu mrkev v zemi zmrzla, je pan Paľo." K otázke odolnosti sklizňovo zrelej mrkvy k mrazom sa vyjadril štatisticky nevýznamný počet diskutujúcich. Nebolo by objektívnejšie, namiesto citovania wikipédie overiť si túto odolnosť "na vlastnú pesť?" Keď sa zamyslíte nad tým, prečo napr. myšiam chutila petržlen a sladkú mrkvu vo vinohrade nechali bez povšimnutia, odpoveď na otázku nebude zložitá. O zmrznutú a následne zhnitú mrkvu nemajú záujem ani tie myši. Čo myslíte?