slová a skúsenosti p. Rosti považujem za objektívnejšie ako protinázory p.Miloše
To mě, kupodivu, nepřekvapuje.
Na samom začiatku som tiež skúšal vrúble ovocných stromov, rezky a sadenice viniča prezimovať v piesku v studenej pivnici pri +5 st.Celzia. Bolo to pre kočku.
To máte nepochybně pravdu. Akorát jste přehlédnul, že my se přeme, jestli je lepší uchování v chladničce nebo venku. O sklepě (pivnici) nepadlo slovo.
Ak však necháte hotovú narastenú mrkvu určenú k sklizni na záhone aj cez zimu, na 99% máte istotu, že zmrzne a na jar je z nej kaša
Váš problém je, že s 99% istotou píšete o věcech, které jste nikdy nevyzkoušel. Není to první případ (viz narašení nastříhaných roubů venku v lednu a únoru).
Ak by však tento človek chcel použiť takto uskladnené vrúble kôstkovín na štepenie v čase rašenia až kvitnutia podpníkov, nemá šancu na úspešné ujatie
Další nesmysl. Před časem jsem ukazoval fotky 15iletých slivoní přeroubovaných dlouho po odkvětu. Rouby jsm měl samozřejmě uschované pouhým zapíchnutím do půdy. Kdo si ke mně chodí v květnu pro rouby peckovin (a pár takových zde na fóru je), jistě to potvrdí.