Asi to bude skutečně tak, že metody skladování roubů nejsou příliš důležité. Já mám jen pro sebe velikou ledničku, ale koupené a darované rouby všech dřevin skladuji až do začátku března venku (na zahradě v teplé meruňkové oblasti). Suma teplot je totiž venku v té době nižší než v ledničce. Pokud je to možné, používám vlastní čerstvě uřezané rouby. Do ledničky dávám rouby až v březnu. Taky se mi stalo, že mi např. angrešt v ledničce rašil, přestože uřezaný venku ani na stromku nerašil. Dobře se mi (od března) skladují v ledničce rouby jabloní, hrušní, moruší, tomelu. Ale i peckoviny uřezané do konce února vydrží v ledničce 2 měsíce, což může stačit. Vyjímkou je broskvoň. Pokud jde o metody roubování meruněk, nejúspěšnější je skutečně kopulace a dále plátkování u silnějších podnoží nebo sedélkování rouby s pupeny příliš blízko sebe. Forkertovo očkování je taky velmi úspěšné, ale přírůstky jsou myslím o něco pomalejší. K očkování a sedélkování používám žiletku, jinak nůž. Mimmo