Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím Vás p.Jano! Neviem, či Orangered je chutnejšia ako Velkopavlovická- to by nám potrvdili jej pestovatelia na južnom Slovensku či v kraji pod Pálavou, ale, ako píšete, väčšina ohlasov svedčí o tom, že Orangered nie je sorta pre chladnejšie polohy s málo výživnou pôdou. V súčasnej dobe má veľa konkurentov v podobe francúzskych a kanadských noviniek. Milovníkov pravej marhuľovej chute však nič neodradí. Pokiaľ majú priaznivé marhuliarske podmienky, verím, že po týchto dvoch chuťovo špičkových odrodách siahnu.

Nedávno som počúval v ČR Brno reportáž z marhuľových sadov Patria Kobylí venovanou odrode Veľkopavlovická. Pekne bol popísaný pôvod aj história pestovania VP na južnej Morave a vyhodnotená užitkovosť. Z titulu nízkej mrazuodolnosti v kvete 2-3 úrody za 10 rokov- to naozaj nie je ekonomické. Navyše problémy s apoplexiou. Zahraničných výkonných mrazuodolných odrôd pribúda. Z týchto dôvodov nemá udomácnená Velkopavlovická, podľa vyjadrenia vedúceho pracovníka Patrie, žiadnu budúcnosť a pomalu ustupuje do histórie. Je to škoda, že už v budúcnosti VP v obchode nekúpime a stretneme sa s ňou už iba v záhradkách drobnopestovateľov.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika