Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve vláknu popisuji svůj první meruňkový pokus (přestěhování se z 600 do 450 m/m). Udělal jsem toto: Zasadil jsem myrobalán pro slivoň a nenaštěpoval. Zesílil (síla násady) a co s ním (přeci když už jsem si s ním dal tu práci a zasadil ho, přeci ho neuříznu). Loni v předjaří jsem jej seříznul ve výšce pasu (1,1m), ořezal všechno, co šlo odříznout. Vyhnal výhony jako hlavatá vrbička. Ponechal jsem cca 10 ks, ostatní vylomil. Ponechaným jsem očistil spodní části asi do výšky 20 cm od postraních výhonků (aby na nich byly jen hladká kůra). V polovině prázdnin jsem se dal do očkování. Přinesl jsem si připravený letorost meruňky (semenáče). Vyřízl překážející výhony (byly moc nahusto), abych ve zbylých prostrčil prsty, pásku a naočkoval, jak mi to šlo (co nejníže na výhonu). Výhony měly v místě očkování sílu asi 8-10 mm. Někde jsem pochytil, že meruňková a broskvová očka se na 3 měsíce staré dřevo podnože ujímají cca 100%. Naočkované i nenaočkované výhony pak volně rostly do konce sezony.

Letos na jaře jsem vyřezal nenaočkované výhony a naočkované zastřihl 10-15 cm nad očky. Tak jsou dosud (je to husté a nechce se mi v tom teď „drápat“). Při rašení jsem nechal rašit i některá spící očka myrobalánu (asi 10-15 ks) z okrajů uříznutých výhonů. Ty jsem pak zaštípl na délku cca 25 cm. Aby byla listová plocha a návnada pro škůdce. Když začaly meruňkové výhony intenzivně růst a větvit se a měly dost vlastní listové plochy, myrobalánové výhony jsem vylomil. Znovu už žádné nerostou. Asi bych měl nejdelší výhony vyvázat, ale pořád není čas. To je tak asi všechno. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika