Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Teoreticky by mráz okolo-5°C nemusel být problém, když mrazuodolnost květů meruněk v závislosti na odrůdě, délce času mrazové expozice, nebo jiných vlivů(závlaha, výživa,nepřeplození,), se udává mezi -2.5°~-3.5°C.

Mrazuodolnost: v období dormance snesou meruňky - květní pupeny – 23 až – 25 °C. Vlastní květ pak snese – 2,5 až – 3,5 °C, plod pouze 0,6 až 1,0 °C v závislosti na odrůdě.citace šumperáčku.

Pan Miroslav Kalina zmiňuje ve své knize (Hnojení na zahradě)učinky boraxu na mrazuodolnost květů, a zejména na včasnou podzimní aplikaci těsně před opadem listů, nebo na jaře před rašením, v době rašení květních pupenů kyselinou boritou, nebo boraxem.Nejpozději 24hod. před očekávaným mrazem.

Účinky boraxu na mrazuodolnost květů však lze stěží vyjádřit na mrazové stupnici od ~>0,protože mi v tuto chvíli schází empírie.Nevím zda se lze v tomto smyslu spolehnout na zainteresované zdroje informací, které prodávají výrobek s příbalovým letákem, který praví, že včasná aplikace boru zvýši mrazuodolnost květů až o -3°C, což by teoreticky zvyšovalo mrazuodolnost až na -5.5°C,v tom nejlepším případě.

Dalším příslibem se může stát Cropaid NPA, který by mohl být účinnější.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika