Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

"Myslim, že tieto postupy zapadli vdaka reklame.Malokto si uvedomuje, že tieto firmy maju tí istí vlastníci ako lieky a očkovanie."

S týmto názorom nemožno nesúhlasiť. Sáčik boraxu kúpite za "pár drobných" a vydrží na množstvo protimrazových ošetrení alebo hnojení. Champion, Kuprikol či Kocide na jedno ošetrenie je nepomerne drahší. O moderných kombinovaných protimrazových prípravkoch s obsahom mikroprvkov a baktérií ani nehovorím.

Dovolím si znovu upozorniť, že stopový prvok Bór nie je to isté ako, v pôde málo pohyblivý, makroprvok Fosfor. Preto zásobné hnojenie bóraxom na 5 rokov dopredu, najmä systémom poprášením na pôdu, je nerozumné a hrozí prehnojenie. Borax je nutné dokonale rozpustiť vo vode a potom aplikovať formou zálievky či postreku. Nerozpustené kryštáliky vyvolávajú pri styku so zelenou hmotou nekrózy. Dnes sa v poľnohospodárstve používajú modernejšie hnojivá s obsahom bóru a humínových kyselín. Prevažuje aplikácia na list (cukrová repa, repka, chmel, jablone, vinič...)

Možno stojí za zmienku, že bór v našom tele zabraňuje vápniku unikať z krvi, bráni osteoporóze a udržiava hladinu testosterónu a estrogénu. Preto je dôležité, aby aj konzumované potraviny rastlinného pôvodu obsahovali dostatok bóru...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika