Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Těžko porovnávat meruňkové podnože z vlastní zkušenosti. Málokdo má ve stejném místě jednu odrůdu na různých podnožích. 
   Myrobalány jsou nejbujnější slivoňové podnože, doporučují se do půd chudých, sušších, kamenitých. Nejspíš proto, že bohatý kořenový systém si vodu najde a růst v ní nebude zbytečně silný. Mně se ale zdá, že na meruňkové podnoži rostou stromky přinejmenším stejně bujně, ne-li víc. Jestli hraje roli různá afinita, nevím. 
   Největším problémem ale nebývají půdy chudé a suché, to lze ostatně hnojením a zálivkou napravit, nýbrž půdy studené, těžké jílovité. Zejména pro meruňky, které snášejí lépe sucho než přemokření a nedostatek vzduchu u kořenů. Tady se ukazují údajně jako vhodnější jiné slivoňové podnože, St. Julien, semenáče Wangheimovy, Zelené renklódy a další, které ani neznám.
    I v těchto případech ale považuji za důležitější, pokud to jde,  upravit kvalitu a strukturu půdy, než hledat zázračnou podnož, která si bude lebedit v cihlářské hlíně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika