Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Někdy před více než rokem jsem četl následující, možná to pomůže.

Jedná se o úhel broušení ostří nožů - t, j,poslední asi 1 mm od ostří, nikoliv tedy úhel celého nože, ten bývá i nižší.

14 ° chirurgický sklalpel a břitva

20° nuž na lehkou kuchyňskou práci - měkká zelenina a pod.

25° běžný nůž pro domácnost

30° vykosťovací nůž

35° tábornická dýka, hrubá práce, řezání dřeva, štípání třísek

O udržení trvanlivosti ostří potom už rozhoduje jen materiál nože.  Z toho odvozuji,  že úhel ostří roubovacího nože je někde do cca 20 °.    Luboš Z

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika