Zkušenosti se sekačkou Toro 55 cm ADS



Stránky: 1,  2   
host - 249.208 (?) 
19.6.2009 19:30, zobrazeno: 22568x

Chtěl bych poprosit o nějaké zkušenosti se sekačkou TORO 55c ADS, hlavně jak je to s regulací rychlosti pojezdu a plněním sběrného koše trávou, zda nedochází k ucpáváníní otvorupři sečení vlhké trávy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 209.65 (?), 20.6.2009 2:05

Systém pojezdu je velmi dobrý, stačí lehce zatlačit na madlo a stroj se rozjede rychlostí odpovídající síle tlaku na něj (čím větší tlak-tím větší rychlost). Pokud tlak poleví nebo ustane, stroj zpomalí nebo se zastaví.

Ucpávání otvoru při sečení vlhké trávy je obvyklé u všech rotaček, záleží jak moc je tráva vlhká (mokrá) a jak vysoká sečená tráva je. Čím je useknutá tráva lehčí, tím dál v koši doletí a naopak (čím je vlivem vlhkosti nebo délky těžší, tím dříve na trase do koše klesne). Záleží na geometrii nože a jeho otáčkách - čím lepší geometrie a vyšší otáčky, tím větší proud vzduchu dopravuje více či méně useknutou a rozdrcenou trávu do koše (čím více je tráva rozdrcena na malé kousíčky, tím lépe koš plní /pokud je suchá nebo zavlhlá/ - čím více je však vlhčí, tím více se lepí na stěny pracovního prostoru a dusí jak motor tak vyvíjení proudu vzduchu nutného pro dopravu useknutého porostu do koše). Všeobecně platí, že všechny systémy sečení jsou určeny pro sekání suchého nebo mírně zavlhlého travního porostu. Tím více to platí hlavně pro samosběrné, ručně vedené rotační sekačky, kde je konstrukční záměr trávu drtit na co rozměrově nejmenší kousíčky (ale ani např. lištovkou mokrou trávu nestřihnete). Mokrá tráva se "maže" a tím je pro většinu sekaček obtížné jí kvalitně useknout. Relativně nejlepší výsledky na mokré trávě zřejmě podávájí bubnové rotačky, kde není ani překážkou výška porostu (znamená to ovšem potom ruční hrabání).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 106.212 (?), 20.6.2009 9:14

Znamená to tedy, že nelačí-li se tato sekačka, tak nejede? Píšete tlak ustane, stroj se zastaví. To je tedy docela legrační systém pojezdu.  Pak stačí sekačka bez pojezdu za třetinovou cenu, ne?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 128.195 (?), 20.6.2009 10:20

Pozrite, stačí keď si prečítate aj iné témy kde je spomenutý pojazd ADS. Alebo sa rovno choďte pozrieť do Mountfieldu. No vyvediem vás z omylu. Pojazd ADS je ten najlepší pojazd kosačiek vôbec. Nemusíte tlačiť silou. Funguje na princípe jemného dotyku rúk o rukoväť. Len ju chytíte, jemne zatlačíte a už aj idete. Je to fakt dobrý systém. Skúšal som ho u kamaráta.

S kosačkou som kosil len suchú a relatívne nízku trávu, preto nejdem hodnotiť jej zber do koša. Pri mokrej by určite šla horšie.

P.S. Podľa mňa za túto cenu kúpite lepšiu kosačku s lepším motorom a hlavne nie v Mountfielde. Verte že ten nootebook za to nestojí. viz. diskusie o Mountfielde

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 99.106 (?), 22.6.2009 7:22

Zdravím, mám ji už nějaký ten pátek (cca 4 roky). A měl jsem na ní zatím 3 závady. První se projevila hned po 2 měsících. Šlo o to, že tato sekačka nemá hnací hřídel kol (stejně jako kola) uloženu v ložiscích, ale jen v pouzdrech. No a pouzdra se kterými jsem sekačku koupil byly z materiálu, který nehodlám dále komentovat - prostě se omačkala (obrovská vůle hřídele). Důsledkem toho bylo, že hnací pastorek nepřiléhal dostatečně přesně na ozubené kolo nalisované na hnaném kole a pohon přeskakoval přes zuby. Další závadou bylo vylomení jednoho ze zubů na hnaném kole (cca do 1 roku) - dost možná to bylo následkem první závady. No a zatím poslední závada se projevila loni. "Nalomilo" se mi zadní kolo. Kola jsou uchycena na poměrně dlouhých šroubech, které slouží jako osa a vnitřní část kola je plastový výlisek s několika plastovými výztuhami. A mi se ta vnitřní část kola nalomila - prostě praskla a tím pádem mělo kolo opět velkou vůli a pohon začal přeskakovat. První závadu opravili v rámci záruky, s tím že sami přiznali, že tam s tou sekačkou byl prakticky každý nový majitel a ta primární pouzdra nestála za nic. Po opravě se závada již neopakovala. Další dvě závady znamenaly koupi celého nového kola (1 ks cca 700 Kč). Na závěr bych chtěl ale podotknout, že terén (zahrada kolem horské chalupy) na kterém se sekačkou sekám, si dovolím nazvat extrémní (je dosti hrbolatý a chvílemi s velkými sklony, někdy se mám problém stabilně udržet na nohou), takže moje 2. a 3. závada by se při normálním sečení asi vůbec neprojevila. Co se týče samotného sečení, tak ADS je bezkonkurenční systém pojezdu a sekačka zvládne posekat i 30 cm trávu na výšku 3,5 cm, jen se u toho někdy přicpe (vzhledem k charakteru terénu a výšce trávy kosím vždy jen na boční výhoz). Myslím si, že v době, kdy jsem ji kupoval to byla dobrá volba, dnes bych asi volil něco jiného (uložení kol a hnací hřídele v ložiscích, centrální nastavení výšky sečení, katalyzátor, rozvod OHV,...).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 122.245 (?), 22.6.2009 21:49

Tato sekačka má již od doby svého vzniku výrobní vadu a to že je vadné uložení převodovky v pouzdrech a to má za následek, poškození pastorků kol

a ozubení kola.Dále uložení kol je v děleném pouzdru a často se stává že dojde k celému vylomení uložení kola.Nicméně je zapotřebí říci že tyto vady jsou plně pokryty zárukou a bez problémů se mění na záruku.Modely 2008-2009 jsou již co se týče uložení bez problémů.Osobně doporučuji sekačku toro 50, 53ads tam není ablutně žádný problém!!!.

U Tora je ale potřeba říci že tyto sekačky jsou především určeny na recyklaci je to už stavbou šasí kde jsou namontovány zarážky pro systém recykler a rec.nožem!!!

Systém pojezdu ADS je ovšem celosvětová špička...

Výhodou jsou stálé otáčky motoru nezávislé na rychlosti pojezdu

Až na toro 55 ADS jsem u žádného tora nesetkal s hromadnou závadou a tato značka rozhodně patří ke špičce v zahradní technice... Vynikající věc je také boční odhoz který každý ocení při přerostlé trávě kde už si ostatní sekačky

neporadí...

S pozdravem Béďa Trávníček junior

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 209.65 (?), 23.6.2009 1:44

Systém pojezdu ADS je celosvětovou špičkou..., ale jen ve smyslu ovládání pojezdu (hydrostatická převodovka je splehlivější). Měl jsem možnost Toro s ADS (bez el. starteru) rok používat. Při přerostlé trávě (kdy bylo nutné již použít boční výhoz - sběr do koše natož recykler nefungoval) byl boční výhoz každou chvilku ucpaný. Po přechodu na Hondu HRX 537 C1 HXEA která maká skvěle i na luční, 4 nedělní přerostlé trávě (výška seče na 7 cm strniště při použití mulčování). Nyní po dosavadních zkušenostech bych v kategorii ručně vedených rotaček s pojezdem a mulčováním jinou než HRXko na výměry jež jsem nucen sekat nebral. Honda HRX je bezkonkurenční (je ale faktem, že firma si kvalitu nechá příslušně zaplatit).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 29.6 (?), 23.6.2009 14:27

Jak můžete srovnávat tyto 2 sekačky toro 55 ads cca 17000,-Kč

a ta vaše honda Cena: 35.990 Kč včetně DPH.

Každý normálně uvažující člověk si udělá obrázek sám.

Kolik ob.uživatelů má doma sekačku za 36 000,-Kč 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 3.83 (?), 23.6.2009 14:31

Srovnávat je pisatel může, protože pokud dokážete chápat psaný text, jedná se o reakci na reklamu Bédi Trávníčka juniora ve smyslu "systém pojezdu ADS je ovšem celosvětovou špičkou" .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 239.58 (?), 30.5.2013 17:55

Naprosto souhlasím, mám ji cca 4 roky a už nikdy více. Sekačka má výborný motor, systém pojezdu dobrý nápad, žel zpracování a způsob provedení převodovky jedna tragédie. 3 x oprava za 4 roky a vždy pojezd. Již nikdy více Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika